Werken fietspad

De aanleg van het fietspad in de Nieuwstraat gaat volgende week van start. Het nieuwe fietspad moet voor een veilige fietsverbinding zorgen tussen de Route (het lange afstandsfietspad) en Aveschoot. De werkzaamheden starten op maandag 3 oktober 2016.

Aannemer De Witte bvba uit Maldegem zal in eerste instantie de dienstleiding riolering van drie woningen aan de oostzijde (zijnde de zijde van de Chiro) overkoppelen. Deze werken zullen ongeveer één week duren. De werkzaamheden situeren zich op het oostelijke rijvak, waarbij het verkeer beurtelings zal kunnen passeren via verkeerslichten.

Op 19 oktober 2016 starten de nutswerken door Eandis en De Watergroep. Ook hier zal telkens slechts één rijvak als werkzone ingenomen worden en zal er met beurtelings verkeer gewerkt worden. Tegen het jaareinde zullen deze werkzaamheden afgerond zijn.

​Door deze werkzaamheden zal er amper parkeermogelijkheid zijn op onze chirozondagen. Via deze weg willen bij beroep doen op jullie om met de fiets of te voet naar de chiro te komen. Hieraan gekoppeld organiseren wij gedurende het volledige jaar een 'fietswedstrijd'. Het kind dat per afdeling het meest met de fiets is gekomen, gedurende het volledige werkjaar, wordt op het einde beloond met een extraa'tje.

​We hopen zondag veel fietsers te mogen verwelkomen!