Sinterklaas komt naar Lembeke

Lieve leden en kindjes van Lembeke, 

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint…

Vandaag zijn we verheugd om jullie een boodschap over te brengen van iemand heel speciaal! We hebben namelijk nieuws gekregen van Sinterklaas. Ja, dat lees je goed, Sinterklaas heeft ons opgebeld met een zeer leuke boodschap!

Zoals jullie wel al gehoord hebben zijn er geen stoute kindjes dit jaar en omdat het ook voor jullie niet altijd zo’n gemakkelijke maanden waren doet de Sint dit jaar extra zijn best om jullie toch eens te zien. 

Deze zondag, 6 december, komt Sinterklaas onze Pagadders en Speelclubs met veel plezier begroeten op de Chiro, hij brengt ook zijn paard en roetpieten mee!

Een beetje anders dan normaal, van op een veilige afstand weliswaar, maar er kan gezwaaid worden, er kunnen tekeningen worden gemaakt die we dan ophangen voor de Sint buiten,...

We maken er ongetwijfeld een mooi Sinterklaasfeest van! 

Breng 2 euro mee voor een vieruurtje en een cadeautje.

Maar er is meer, omdat we door de huidige maatregelen onze Rakwi’s, Tito’s, Keti’s en Aspi’s niet meer mogen ontvangen op de Chiro hebben we aan Sinterklaas gevraagd als hij daar een oplossing voor had. Sinterklaas zou Sinterklaas niet zijn natuurlijk als hij daar al  oplossing had voorzien. 

Voor onze Rakwi's, Tito's, Keti's, Aspi's én alle andere kindjes in Lembeke: ook jullie wil Sinterklaas heel graag begroeten. De Sint maakt na zijn bezoek op de Chiro samen met zijn paard en roetpieten een tocht door enkele straten van Lembeke. 

Jullie weten wel dat Sinterklaas graag veel tekeningen krijgt, maar hij kan ze door de coronamaatregelen helaas niet rechtstreeks in ontvangst nemen. Hang je tekeningen dus aan het raam, of langs het balkon, versier je voordeur met slingers of schrijf een boodschap met krijt op de stoep zodat de Sint tijdens zijn tocht omver geblazen wordt door onze prachtig versierde straten van Lembeke.

Sinterklaas vroeg ons wel iedereen goed te wijzen op de coronamaatregelen. Vermijd samenscholingen in straten waar de Sint passeert, we raden iedereen aan om op z’n eigen oprit te blijven staan. Verkeersveiligheid is namelijk iets wat de roetpieten van de Sint zeer belangrijk vinden! Door de coronamaatregelen zal er dus jammer genoeg ook geen snoepgoed kunnen uitgedeeld worden. 

Wij kijken er naar uit, tot zondag allemaal! 

de leidingsploeg

De Sint maakt een eerste stop aan de Chiro in de Nieuwstraat om 14u, daarna maakt hij zijn ronde door Lembeke in deze volgorde: 

Aveschoot - Lembeke-Dorp - Kerkakkerstraat - Lembeke-Dorp - Gentstraat - Sportstraat - Gentstraat - Ledestraat - Beukenlaan - Boslucht - Beukenlaan - Antwerpse Heirweg - G.M. d’Alcantaralaan - Eeklostraat - Aveschoot - Bloemstraat/Suikerstraat - Aveschoot - Nieuwstraat (Chiro Komkomerin Lembeke)