Het warmste Ontbijt (9 december)

Vandaag, 14 november, is het Wereld Diabetes Dag. Wij zijn trots te mogen aankondigen dat wij als Chiro ons dit jaar engageren voor de Diabetes Liga in het kader van de Warmste Week van Studio Brussel. 


Diabetes is een ziekte die jammergenoeg wel vaker voorkomt. Dit is ook het geval binnen onze Chiro. De eerste keer dat Chiro Lembeke in aanraking kwam met diabetes was 13 jaar geleden. Linde, leidster in onze ploeg ondertussen, was acht jaar, één van de pagaddertjes, toen bij haar de diagnose diabetes werd gesteld. Sindsdien is diabetes steeds in onze vereniging aanwezig geweest en is Linde niet meer de enige met de ziekte binnen de leden en leiding in onze Chiro.


Diabetes bestaat uit twee verschillende types: type 1 en type 2. Wij, Chiro Lembeke, worden enkel geconfronteerd met type 1, het meest onbekende en minst voorkomende type. Diabetes type 1 is een auto- immuunaandoening waar je jouw hele leven mee moet leven. En nee, dit krijg je niet door zomaar te veel snoepjes of suiker te eten, dat is een groot misverstand. De alvleesklier maakt geen insuline meer aan waardoor er elke dag insuline moet ingespoten worden, maar er komt nog veel meer bij kijken dan dat. 


Het wil natuurlijk niet zeggen dat als je diabetes hebt, je niet naar de jeugdbeweging kan komen. Dit wordt zeker bewezen binnen Chiro Lembeke! Om onze leden met diabetes, onze medeleidster en andere diabetestpatiënten te steunen hebben we dit jaar gekozen om een actie op poten te zetten ten voordele van de Diabetes Liga. De oorzaak van diabetes type 1 is nog steeds onbekend, daarom is er nog steeds onderzoek nodig. De Diabetes Liga streeft naar een optimale levenskwaliteit voor mensen met diabetes en ijvert ervoor om de diabeteszorg continu te verbeteren. Met de steun die ze ontvangen wordt er onderzoek gedaan en zetten ze in op 4 verschillende domeinen: onafhankelijke en betrouwbare informatie over diabetes, een netwerk worden van mensen met diabetes en professionelen, belangen behartigen van mensen met diabetes en preventie-iniatieven ontwikkelen en ondersteunen.

Meer info over diabetes en de Wereld Diabetes Dag:
www.diabetes.be
- werelddiabetesdag.diabetes.be

Hoe kan je dit doel steunen? 
Bestel nu je ontbijtpakket, dat zal worden geleverd op 9 december 2018, bij ons via mail: chirokomkomerin@gmail.com OF bel naar het nummer: +324 97 10 13 29. 
Vermeld zeker het leveringsadres - aantal pakketten - tijdzone - telefoonnummer.

Tijdzone 1: 07u00 - 08u00
Tijdzone 2: 08u00 - 09u00
Tijdzone 3: 09u00 - 10u00

Kies de bij jou best passende ontbijtmand en laat het ons voor 3 december weten!