Chiro & Corona

Beste leden en ouders, 

Sinds maart 2020 is het dagelijks leven een beetje aangepast. Ook de werking van jeugdbewegingen werd aangepast naar deze nieuwe manier van leven. Dat we ook dit werkjaar nog rekening zullen moeten houden met verschillende maatregelen weet iedereen. Maar dat wil niet zeggen dat Chiro nu minder leuk is. We werken er met de volledige leidingsloeg aan om van elke zondag een onvergetelijke dag van te maken!​

Wij nemen dus ook onze verantwoordelijkheid om alle maatregelen die in acht moeten genomen worden te respecteren en onze Chirozondagen aan te passen naargelang de omstandigheden. Dit is voor ons ook een evenwichtsoefening, waar we proberen te zoeken naar de beste oplossing voor iedereen. Onze prioriteit is steeds ieders veiligheid, zowel de veiligheid van onze leden, als onze eigen veiligheid.  

Gelieve onderstaande maatregelen goed door te nemen, zo kan de Chiro voor iedereen op een leuke en veilige manier blijven doorgaan. 


Update ! De jeugdwerkregels zijn aangepast.

Chirozondagen mogen terug doorgaan in groepen van 25! Wij zijn super enthousiast en zien het volledig zitten, wel houden we strikt vast aan volgende regels: 

 • We vragen nog steeds aan ouders van PAGADDER - SPEELCLUB - RAKWI om telkens op vrijdag (ten laatste 20u) vóór een Chirozondag een sms te sturen naar de verantwoordelijke per afdeling als uw kind aanwezig zal zijn op de Chiro. Het totale aantal ingeschreven leden is bij deze groepen hoger dan de toegelaten grens van 25, p deze manier zijn wij voorbereid op het aantal leden die komen en kunnen wij ons aanpassen indien nodig aangezien leden moeten ingedeeld worden in groepen van maximaal 25 kinderen.  
  • Verantwoordelijken per afdeling:
   • Pagadder - Beth: 0470 38 41 05
   • Speelclub - Natalie: 0470 69 23 77
   • Rakwi - Febe: 0494 75 29 17
 • Op elke Chirozondag zal vooraan de Chiro een administratiestand staan. Het is zéér belangrijk dat ALLE leden deze passeren. Gelieve uw kind(eren) hiervan op de hoogte te brengen zodat ze deze werking op voorhand kennen.
 • De Chiro start om 13u30, gelieve uw kind(eren) op tijd naar de Chiro te sturen zodat we geen grote ophoping creëren aan de inschrijvingen. Kinderen zijn van harte welkom vanaf 13u10. 
 • Het dragen van een mondmasker is VERPLICHT vanaf Rakwi (dus ook voor Tito, Keti en Aspi, als voor ALLE OUDERS die vooraan de parking hun kind opwachten.)  
 • Alle toekomstige zondagen worden buiten doorgebracht, wij mogen niet binnen spelen, voorzie uw kind(eren) van voldoende warme (en soms regen-) kledij. Indien er zeer slecht weer wordt voorspeld laten wij uiterlijk op elke zaterdagavond 20u weten of de Chiro al dan niet doorgaat. Iedereen wordt op de hoogte gehouden via Facebook, Instagram en mail.

Met deze regels starten wij onze werking met heel veel enthousiasme terug opnieuw op.

OP deze pagina VINDEN JULLIE DE KALENDER VOOR JUNI 2021. 

Verder herinneren we u eraan dat wanneer uw kind zich niet 100% gezond voelt of wanneer uw kind ziektesymptomen vertoont, we vragen om uw kind niet naar de Chiro te sturen, zelfs wanneer dit op een simpele verkoudheid lijkt. U bent als ouder steeds verantwoordelijk dat u uw kind gezond naar de chiro laat komen, wij vragen ten zeerste hier rekening mee te houden om eventuele besmettingen te voorkomen. Wij stellen verder alles in het werk om de Chirozondagen veilig te laten verlopen volgens de jeugdwerkmaatregelen. 

BELANGRIJK VOOR OUDERS !! 

Het dragen van een mondmasker is VERPLICHT. Gelieve steeds uw mondmasker te dragen als u uw kind komt brengen en ophalen. Brengen en ophalen kan aan de parking vooraan het terrein. Daar zal er ook afscheid kunnen genomen worden en zal u uw kind terug kunnen ophalen. Het is dit jaar niet de bedoeling dat u tot aan de lokalen komt, gezien het terrein apart opgedeeld is voor de verschillende bubbels. 

We vragen jullie ook dat jullie zoveel mogelijk rekening houden met de regels inzake social distancing. Het is in deze fase uitermate belangrijk om geen groepjes te vormen met andere ouders en zo vlot mogelijk terug te vertrekken, enkel op deze manier kunnen we alles veilig organiseren.

Wij nemen als leidingsploeg onze verantwoordelijkheid en dragen een mondmasker voor, na en tijdens de werking en zullen na de werking vooraan het terrein staan aan de parking, dan kan u steeds bij ons terecht met vragen. 

Bedankt voor uw begrip. Tot snel ! 

de leidingsploeg